Ingyenes Video/ FaceTime konzultáció, SamDay időpont
SameDay Appointment
Foglalás most
A teljes leíráshoz a mérésekről kattintson ide
The Official
miraDry Clinic

Nem kell csak fehér ruhákat hordanod!

Egy forró nyári napon még azok is megizzadnak sokszor, akikre ez egyáltalán nem jellemző. Azonban sokunknak a megszokottól eltérően krónikusan okozhat kellemetlenséget a mindennapokban. Testünknek ezen tényleg nem túl “esztétikus” reakciója, amely egyébként nagy befolyással lehet a szociális és munkával kapcsolatos döntéseinkre is.

Az izzadás természetes. 

Tudtad, hogy izzadás nélkül például a szervezetünk só- és vízháztartása nem működne? Illetve, hogy szabályozza például a testhőmérsékletet is, mivel verejtékezés során kiválasztott folyadék elpárolog és megakadályozza a bőr illetve a belső szervek  túlmelegedését? Természetes körülmények között minden nap körülbelül fél liter verejték távozik a bőrből izzadás során, de ez a mennyiség meleg éghajlatnál akár a hat litert is elérheti. A méregtelenítésen és a salakanyagok kiürítésén kívül az izzadásnak sok más oka is lehet, amelyek közé sorolható akár a stressz, túlzott kávé vagy alkoholfogyasztás, a dohányzás, fűszeres ételek fogyasztása, terhesség, vagy akár egyes gyógyszerek mellékhatása is. 

Azonban a kóros izzadás bár közvetlenül nem veszélyezteti életünket, hihetetlenül megkeserítheti mindennapjainkat, visszavetheti önbizalmunkat, és a folyamatos feszélyezett rosszkedv bizonyos esetekben akár súlyosabb pszichés zavarokat, vagy akár depressziót is okozhat. A stressz, amely így még inkább nyomasztó velejárója lesz mindennapjainknak fokozza a verejtéktermelést, amely leggyakrabban a hónaljban, tenyerünkön vagy a talpon okoz kellemetlen tüneteket. A tenyér izzadása bizonyos szakmákban például jelentős akadályt is jelenthet a munkavégzésben (villanyszerelőknél, órásoknál vagy olyan munkáknál, ahol az ügyfelekkel, vásárlókkal állandó kapcsolatot kell tartani, legyen az egy kézfogás, vagy papírmunka). Sőt még akár szakmaváltásra is kényszerítheti a problémával küszködőket. A talpak izzadása a nedvesség és a cipőviselés miatt jelenthet problémát. A bőr felázik és felpuhul, teret adva a gombás fertőzések kialakulásának. Ráadásul az ilyen részeken több szemölcs is képződik.

Sokan folyamodnak a “csak fehér ruhákat viselek!”  régi praktikához, mivel a kórosan fokozott izzadásra sajnos az izzadásgátlók sem tudnak sok esetben kielégítő megoldást nyújtani. Mi viszont akár egy kezelés után megszabadíthatunk problémáidtól és a fehér ruhák fogságából. 

Ha kérdésed lenne a miraDry kezeléssel kapcsolatban, bizalommal keresd szakértőinket

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram